Grafisch ontwerp voor tenders en aanbestedingen

Als doorgewinterde tender designer begeleid ik al meer dan 15 jaar, eerst in loondienst, nu als freelancer, het volledige designproces rond tenders en aanbestedingen. Wat zijn dit precies?

Wat is het verschil tussen aanbesteding en tender?

Een aanbesteding is een opdracht die boven een bepaalde nationale drempelwaarde qua budget komt waardoor de overheid deze opdracht in de markt zet als aanbesteding. Dit zorgt voor versterking van de onderlinge concurrentie tussen de partijen en op deze manier heeft ook elke partij evenveel kans om als winnaar voor de betreffende aanbesteding te worden aangewezen. Eventuele vriendjespolitiek is uitgesloten.

Een tender is het Engelse woord voor aanbesteding en wordt vaak gebruikt als commerciƫle organisaties en bedrijven een grote opdracht willen uitbesteden. Overheidsinstanties kiezen eerder de naam aanbesteding. Maar in feite is de betekenis gelijk.

Tenders en aanbestedingen in verschillende branches

Of de tender nu wordt uitgeschreven door een provincie, gemeente of overheid. Of misschien wel door een onderwijsinstelling. Ik ben beschikbaar als freelance designer voor de meest uiteenlopende branches. Hieronder een klein overzicht van mijn huidige klanten voor tenders en aanbestedingen:

Ik heb brede en ruime ervaring voor het volledige grafisch ontwerper in bovenstaande branches. Staat jouw branche er niet bij? Geen probleem. Als specialist tover ik elke opdracht om van designconcept tot een prestentatie die doeltreffend is en waar men niet om heen kan.

Uitgenodigd om een offerte te maken?

Is een tender of aanbesteding aangekondigd en word jij uitgenodigd een offerte te maken door de overheid of andere instantie? Na inschrijving ontvang jij als deelnemende partij de voorwaarden, eisen en uitgebreide briefing van de opdrachtgever. Uiteraard is hier ook een deadline aan verbonden.

Winnende offerte

Een uitgeschreven tender of aanbesteding wil je als bedrijf uiteraard binnenhalen zodat jij met de offerte aan de slag kunt met je team. Maar hoe val je op tussen al die inzendingen? Hoe onderscheidt jij je van je concurrent? Dat valt niet mee.

Schakel een professional in die ruime ervaring heeft, altijd zijn deadlines haalt, flexibel is en meedenkt en jou en de aanbesteder verrast met een sterk en uniek design. Kortom, ze kunnen niet om jouw inzending heen. Alles klopt: de opmaak van woord en beeld. En niet onbelangrijk: het ontwerp sluit feilloos aan bij de wensen en identiteit van de opdrachtgeven.

Samen gaan wij voor het winnende ontwerp!
EduarDesign, grafisch vormgever voor sterk en creatief design in tenders

Share with

LinkedIn

Hoe kan ik je helpen?